Plaćanje računa skeniranjem bar koda

Plaćanje komunalnih i drugih režijskih računa na kasama Mercator S d.o.o.

Prednosti

Jednostavno plaćanje mesečnih računa VIP, Telekom i SBB

Usluga omogućena u preko 300 objekata Mercator, RODA i IDEA

Mogućnost elektornskog plaćanja putem Naša AIK Banka mobilne aplikacije

 

Opis usluge

Naša AIK Banka a.d. Beograd je sa svojim partnerom Mercator S d.o.o. prva na tržištu Srbije omogućila jedinstvenu uslugu plaćanja komunalnih i drugih režijskih računa sa odštampanim bar kodom, na kasama u prodajnim objektima Mercator S d.o.o.

Plaćajte račune kompanija SBB, VIP Mobile, MTS (Telekom Srbija), JKP Infostan, JKP Informatika, Telenor, EPS Snabdevanje, Orion telekom, Pošta NET, Ikom, dok obavljate svoje svakodnevne kupovine u Mercator, RODA i IDEA prodavnicama, radnim danom ili vikendom.

Iskoristite sve pogodnosti ove usluge i super povoljno platite račune na više od 300 lokacija širom Srbije. Naknada za plaćanje računa na kasama iznosi samo 50 dinara, fiksno po računu (bez obzira na iznos računa), a u skladu sa Tarifnikom Banke.

Kako da koristite uslugu plaćanja računa skeniranjem bar koda?

Usluga plaćanja računa na kasi je vrlo brza i jednostavna:

  • transakcija traje svega nekoliko sekundi
  • podaci se očitavaju direktno iz bar koda
  • platna transakcija se odmah izvršava preko Naša AIK Banka Srbija

Plaćanje se realizuje u platnom prometu na standardni način, kao i putem e-banking-a ili sa šaltera banaka ili pošte, u skladu sa sledećim planom izvršenja naloga:

Za plaćene račune u objektima Mercator S d.o.o. do 17:30 h - datum izvršenja naloga će biti isti radni dan*

Za plaćene račune u objektima Mercator S d.o.o. nakon 17:30 h - datum izvršenja naloga će biti sledeći radni dan*

* radni dan = ponedeljak - petak

Nakon izvršenog plaćanja, klijent na kasi dobija Potvrdu o izvršenoj transakciji koja sadrži sve elemente sa računa, datum prijema platnog naloga (plaćanja računa), ukupan iznos platne transakcije i iznos naknade ukoliko je predviđenja, kao i obavezan broj odobrenja odnosno referentni broj.

Ukoliko račun primate u elektronskoj formi, plaćanje se može izvršiti i očitavanjem bar koda sa ekrana mobilnog telefona (ukoliko elektronski račun sadrži bar kod).

U prvoj fazi, plaćanje računa je moguće samo gotovinom.


Korisne informacije

Gde možete da koristite uslugu plaćanja računa skeniranjem bar koda?

Počev od 03.02.2017. korisnici SBB-a, VIP Mobile-a i Telekoma Srbija, svoje račune mogu da plaćaju u objektima Mercator S (Mercator, RODA i IDEA prodavnice).
Sada je plaćanje računa omogućeno i korisnicima sledećih kompanija: JKP Infostan, JKP Informatika, Telenor, EPS Snabdevanje, Orion telekom, Pošta NET, Ikom.

Usluga plaćanja je omogućena u u svim objektima Mercator, RODA i IDEA, na više od 300 lokacija. Spisak objekata sa radnim vremenom svakog objekta možete naći ovde.