MoneyGram transfer novca

 Jednostavan i pouzdan prenos novca 

Prednosti

Prenos novca bez otvaranja računa

Servis prisutan u preko 200 zemalja sveta

Usluga dostupna u svim Naša AIK Banka ekspoziturama

 

Opis usluge

Pored široke lepeze proizvoda, Naša AIK Banka Vam nudi i novu uslugu transfera novca preko servisa MoneyGram, poznatog širom sveta po povoljnim uslovima i brzom i pouzdanom uslugom.
Naša AIK Banka ne naplaćuje proviziju klijentima za transfer novca na ovaj način, a zainteresovani klijenti mogu dobiti sve neophodne informacije vezane za najnoviju uslugu transfera novca u našim ekspoziturama.

MoneyGram je firma koja se bavi brzim transferom novca, i prisutna je na preko 424.000 lokacija u više od 200 zemalja širom sveta. U pitanju je veoma jeftin, jednostavan i brz način transfera novca, koji ne zahteva otvoren račun u banci. Sve što Vam je potrebno za podizanje gotovine poslate iz inostranstva je Vaša lična karta, a nalozi se automatski popunjavaju iz sistema.

  • Vreme trajanja transfera: 10 min*
  • Limit po transakciji iznosi 5.000 EUR
  • Troškove i proviziju plaća pošiljalac i ona zavisi od zemlje odakle novac stiže

 

 


* Novac poslat preko  Money Gram-a može da kasni ili usluga može da bude nedostupna iz više razloga, uključujući visinu poslatog iznosa, zemlju prijema, dostupnost valute, zakonske regulative, zahteve za identifikacionim dokumentom, radno vreme lokacija, razlike u vremenskim zonama, praznike i neradne dane ili izbor opcija sa odloženom isplatom.


Prijem novca

Za prijem novca potrebno je da  se identifikujete važećim dokumentom, koji može uključivati ličnu kartu ili pasoš. Moguće je da će biti zatražena dodatna dokumentacija, kao na primer dokaz o adresi stanovanja. Uslovi se razlikuju u različitim državama, pa vas molimo da svog lokalnog zastupnika MoneyGrama pitate o prihvatljivim načinima identifikacije.
Nakon izvršene identifikacije koraci su sledeći:

  • Pošiljalac će vam javiti iznos koji ćete primiti te referentni broj
  • Zaposleni će uneti vaše podatke u sistem i pre isplate utvrditi da je vaš novac dostupan
  • Zastupnik u SRB, Naša AIK Banka, omogućuje isplatu novca