Mastercard® Gold

 Sve što Vam je potrebno u jednoj kartici!

Prednosti

Kreditni limit do 10.000 EUR u dinarskoj protivvrednosti

Pogodnosti i popusti u okviru Mastercard® Elite programa

Porodično putno zdravstveno osiguranje


Opis proizvoda

 • Olakšava svakodnevnu kupovinu
 • Kupovina u zemlji i širom sveta na više od 32 miliona prodajnih mesta sa oznakom Mastercard®, kao i bezbedno plaćanje putem interneta pomoću Mastercard® Secure Code-a
 • Kreditni limit do 10.000 EUR u dinarskoj protivvrednosti*
 • Beskontaktno plaćanje - ova tehnologija vam omogućava brzo i jednostavno plaćanje iznosa do 4.000 RSD prinošenjem kartice na prodajnom mestu.
 • Pogodnosti i popusti u okviru Mastercard® Elite programa
 • Za korisnike kartice, ulaz u Dufry biznis klub na aerodromu Nikola Tesla (nalazi se kod Terminala 2, pored izlaza A4) se ne naplaćuje. Ulaz u biznis klub AIR Serbia se naplaćuje u skladu sa Tarifnikom. Takođe, možete koristiti usluge Sky i JET biznis klubova Bečkog aerodorma kao i Business Lounge na aerodromu u Sarajevu (nalazi se na prvom spratu, Terminal B) bez naknade
 • Uključuje porodično putno osiguranje (važi u svim zemljama u Evropi za korisnika osnovne kartice i članove uže porodice i pokriva ukupno 183 dana godišnje) i dodatne asistencije: ski rizik, gubitak/krađa prtljaga i gubitak/kašnjenje leta
 • LoungeKey usluga koja omogućava korisnicima pristup poslovnim salonima na preko 1.100 aerodroma širom sveta. Ulazak u poslovni salon na aerodromu je brz i jednostavan, odnosno korisnik se identifikuje svojom Naša AIK Banka Mastercard® Gold karticom. Više informacija pogledajte ovde.
 • Boingo Wi-Fi usluga koja omogućava internet pristup na više od 1 milion hotspot lokacija širom sveta uz brzinu od 20 Mbps – 50 Mbps. Korisnik Mastercard® Gold  kreditne kartice ima mogućnost da na brz i jednostavan način aktivira i koristi svoj lični Boingo nalog i to bez naplate dodatnih troškova i naknada za roaming.
 • SMS obaveštenja za svaku izvršenu transakciju
 • Mogućnost plaćanja svih vrsta računa direktno sa partije kreditne kartice*** putem Smart mbanking ili Smart elektronskog bankarstva. Više informacija pogledajte ovdeBez mesečne naknade za korišćenje kartice ukoliko se odlučite za Elite paket računa**. U suprotnom, mesečna naknada iznosi 400 RSD.
 • Mogućnost izdavanja dodatnih kartica uz mesečnu naknadu od 400 RSD. 
 • Upravljanje dnevnim limitima i blokada kartice putem Naša AIK Banka mobilnog ili elektronskog bankarstva. Imate mogućnost da sami izmenite dnevni limit za korišćenje Vaše kartice na POS terminalima (uključujući Internet transakcije) i/ili bankomatima, kao i da u svakom trenutku privremeno blokirate/deblokirate svoju karticu za dalje korišćenje. Više informacija pogledajte ovde.

*Po srednjem kursu NBS na dan podnošenja zahteva

**Mesečna naknada za Elite paket računa iznosi 650 RSD.

*** Mesečni limit za ovu vrstu plaćanja iznosi 36.000 RSD i primenjuje se provizija u skladu sa tarifnikom Banke za elektronska plaćanja


Plaćanje na rate

Kupovine u zemlji i inostranstvu u vrednostima višim od 4.000 RSD, uključujući i podizanje gotovine*, možete podeliti na 3, 6 ili 12 mesečnih rata, i to kroz preporučeni program rata:

Na 3 mesečne rate za iznose od 4.000 do 7.999 RSD
Na 6 mesečne rate za iznose od 8.000 do 17.999 RSD
Na 12 mesečne rate za iznose preko 18.000 RSD

Pružamo Vam mogućnost i da sami definišete svoj program rata. Naši savetnici će Vam rado pomoći da u svakom trenutku, u skladu sa Vašim potrebama i mogućnostima, odaberete najbolji program rata za Vas.

Transakcije izvršene u inostranstvu se konvertuju u dinare po prodajnom kursu Banke na dan zaduženja. Za plaćanje na rate naplaćuje se jednokratna provizija u visini od 5% iznosa transakcije, a minimalni iznos je 400 RSD. Provizija se naplaćuje uz prvu ratu.
 
Na sve transakcije u iznosima nižim od odabranog minimuma za otplatu na rate, kao i za rate koje ne izmirite u celosti, primenjivaće se revolving način otplate. Možete da izmirite minimalno 5% dospelih obaveza iz prethodnog meseca (min. 400 RSD), dok se ostatak duga prenosi na sledeći period i na njega se obračunava kamata. Ukoliko svoj mesečni dug izmirite u predviđenom roku, imate mogućnost odloženog plaćanja do 45 dana**.

* Podizanje gotovine na bankomatima podleže naknadama u skladu sa tarifnikom banke.

**Plaćanje na odloženo funkcioniše kalendarski, ukoliko ste izvršili kupovinu prvog dana u mesecu, imate na raspolaganju 45 dana na odloženo, a ukoliko izvršite kupovinu na primer desetog dana u mesecu, imate 35 dana. Datum do kog treba platiti zaduženje iz prethodnog meseca je 15-i dan tekućeg meseca.


Kontrolišite otplatu rata

 • Ugovoreni program rata možete promeniti u skladu sa potrebama tokom čitavog trajanja ugovora.
 • Kada za određenu transakciju želite da promenite dogovoreni program otplate na rate, jednostavno pozovite Naša AIK Banka Kontakt centar u toku tog istog dana, a najkasnije do 22h*** na broj: 19909**** ili 011/ 22 57 498 i rado ćemo vam izaći u susret.
 • Prva rata stiže na naplatu 15-og u narednom mesecu od dana izvršene transakcije, a naredne rate svakog sledećeg 15-og u mesecu. Ukoliko dospelu ratu ne izmirite u celosti, ona automatski prelazi na revolving otplatu. Na ovaj način, možete sami da definišete iznos otplate, u skladu sa trenutnim mogućnostima, i da tako smanjite mesečne troškove.
 • Ukoliko sve svoje dospele mesečne obaveze izmirite najkasnije do 15–og u narednom mesecu, neće se obračunavati kamata.

*** Radnim danima i subotom od 8h do 22h. Nedeljom od 9h do 19h. Praznicima nije moguće promeniti dogovoreni program otplate na rate.
**** Poziv će se tarifirati po ceni koja važi za pozive ka fiksnoj telefoniji u skladu sa cenovnikom konkretnog provajdera mobilne/fiksne telefonije.Zainteresovan/a sam za Mastercard® Gold karticu

Unesite Vaše podatke i očekujte poziv agenta.

Vaš zahtev je uspešno poslat, javićemo Vam se u što kraćem roku.
Saglasan(a) sam da moji podaci budu obrađeni

Obaveštenje o obradi podataka

Proces online apliciranja za proizvod

Popunite online formu

Prijavite se online

Prikupite potrebnu dokumentaciju i zakažite sastanak


Dokumenti

 • Za zaposlene: 2 primerka overene administrativne zabrane
 • Za penzionere: penzioni ček/ čekovi za poslednji mesec i 2 primerka overene administrativne zabrane za penzionere
 • Ukoliko ste već korisnik Naša AIK Banka kreditne kartice, dovoljno je da samo dođete u filijalu i odaberete željeni program rata