Mastercard® Standard

 Sve što Vam je potrebno u jednoj kartici!

Prednosti

Kupovina i na 12 mesečnih rata

Odloženo plaćanje do 45 dana

Bezbedno plaćanje na Internetu


Opis proizvoda

 • Bezbedno plaćanje putem interneta pomoću Mastercard® Secure Code-a
 • Kreditni limit u visini i do 5 mesečnih zarada*
 • Beskontaktno plaćanje - ova tehnologija vam omogućava brzo i jednostavno plaćanje iznosa do 4.000 RSD prinošenjem kartice na prodajnom objektu.
 • Besplatna SMS obaveštenja za svaku izvršenu transakciju
 • Mogućnost plaćanja svih vrsta računa direktno sa partije kreditne kartice*** putem Smart mBanking ili Smart elektronskog bankarstva. Više informacija pogledajte ovde
 • Mogućnost izdavanja dodatnih kartica uz mesečnu naknadu od 100 RSD
 • Bez mesečne naknade za korišćenje kartice ukoliko se odlučite za Jednostavno tekući račun** iz naše ponude. U suprotnom, mesečna naknada iznosi 199 RSD
 • Upravljanje dnevnim limitima i blokada kartice putem Naša AIK Banka mobilnog ili elektronskog bankarstva. Imate mogućnost da sami izmenite dnevni limit za korišćenje Vaše kartice na POS terminalima (uključujući Internet transakcije) i/ili bankomatima, kao i da u svakom trenutku privremeno blokirate/deblokirate svoju karticu za dalje korišćenje. Više informacija pogledajte ovde

*Uz prenos primanja u Naša AIK Banka. Bez prenosa primanja, kreditni limit može biti do 2,5 mesečne zarade

**Mesečna naknada Jednostavno paketa računa iznosi 319 RSD.

*** Mesečni limit za ovu vrstu plaćanja iznosi 36.000 RSD i primenjuje se provizija u skladu sa Tarifnikom banke za elektronska plaćanja


Plaćanje na rate

Kupovine u zemlji i inostranstvu u vrednostima višim od 4.000 RSD, uključujući i podizanje gotovine*, možete podeliti na 3, 6 ili 12 mesečnih rata, i to kroz preporučeni program rata:

Na 3 mesečne rate za iznose od 4.000 do 7.999 RSD
Na 6 mesečne rate za iznose od 8.000 do 17.999 RSD
Na 12 mesečne rate za iznose preko 18.000 RSD

Pružamo Vam mogućnost i da sami definišete svoj program rata. Naši savetnici će Vam rado pomoći da u svakom trenutku, u skladu sa Vašim potrebama i mogućnostima, odaberete najbolji program rata za Vas.

Transakcije izvršene u inostranstvu se konvertuju u dinare po prodajnom kursu Banke na dan zaduženja. Za plaćanje na rate naplaćuje se jednokratna provizija u visini od 5% iznosa transakcije, a minimalni iznos je 400 RSD. Provizija se naplaćuje uz prvu ratu.

Na sve transakcije u iznosima nižim od odabranog minimuma za otplatu na rate, kao i za rate koje ne izmirite u celosti, primenjivaće se revolving način otplate. Možete da izmirite minimalno 5% dospelih obaveza iz prethodnog meseca (min. 400 RSD), dok se ostatak duga prenosi na sledeći period i na njega se obračunava kamata. Ukoliko svoj mesečni dug izmirite u predviđenom roku, imate mogućnost odloženog plaćanja do 45 dana**.

* Podizanje gotovine na bankomatima podleže naknadama u skladu sa Tarifnikom banke.
**Plaćanje na odloženo funkcioniše kalendarski, ukoliko ste izvršili kupovinu prvog dana u mesecu, imate na raspolaganju 45 dana na odloženo, a ukoliko izvršite kupovinu na primer desetog dana u mesecu, imate 35 dana. Datum do kog treba platiti zaduženje iz prethodnog meseca je 15-i dan tekućeg meseca.


Kontrolišite otplatu rata

 • Ugovoreni program rata možete promeniti u skladu sa potrebama tokom čitavog trajanja ugovora.
 • Kada za određenu transakciju želite da promenite dogovoreni program otplate na rate, jednostavno pozovite Naša AIK Banka Kontakt centar u toku tog istog dana, a najkasnije do 22h*** na broj: 19909**** ili 011/ 22 57 498 i rado ćemo vam izaći u susret.
 • Prva rata stiže na naplatu 15-og u narednom mesecu od dana izvršene transakcije, a naredne rate svakog sledećeg 15-og u mesecu. Ukoliko dospelu ratu ne izmirite u celosti, ona automatski prelazi na revolving otplatu. Na ovaj način, možete sami da definišete iznos otplate, u skladu sa trenutnim mogućnostima, i da tako smanjite mesečne troškove.
 • Ukoliko sve svoje dospele mesečne obaveze izmirite najkasnije do 15–og u narednom mesecu, neće se obračunavati kamata.

*** Radnim danima i subotom od 8h do 22h. Nedeljom od 9h do 19h. Praznicima nije moguće promeniti dogovoreni program otplate na rate.
**** Poziv će se tarifirati po ceni koja važi za pozive ka fiksnoj telefoniji u skladu sa cenovnikom konkretnog provajdera mobilne/fiksne telefonije.


Zainteresovan/a sam za Mastercard® Standard karticu

Unesite Vaše podatke i očekujte poziv agenta.

Vaš zahtev je uspešno poslat, javićemo Vam se u što kraćem roku.
Saglasan(a) sam da moji podaci budu obrađeni

Obaveštenje o obradi podataka

Proces online apliciranja za proizvod

Popunite online formu

Prijavite se online

Prikupite potrebnu dokumentaciju i zakažite sastanak


Dokumenti

 • Za zaposlene: 2 primerka overene administrativne zabrane
 • Za penzionere: penzioni ček/ čekovi za poslednji mesec i 2 primerka overene administrativne zabrane za penzionere
 • Ukoliko ste već korisnik Naša AIK Banka kreditne kartice, dovoljno je da samo dođete u filijalu i odaberete željeni program rata